Alcar

ALCAR
HYBRIDRAD

De ALCAR Groep heeft als wielspecialist op de aftermarket een innovatieve stap gezet in de wieltechnologie. De symbiose tussen de voordelen van een stalen velg en de designeisen van een lichtmetalen velg. Veel auto-importeurs in Europa, maar ook Noord-Amerika, vertrouwen op dit unieke product.

NIEUW: ALCAR Hybridrad 2.0 “FULLFACE”

De aangepaste positie van de aansluiting tussen velg en wielschijf resulteert in een grotere diameter van de wielschijf, waardoor het wiel groter oogt. Het verschil tussen een lichtmetalen wiel en een stalen wiel wordt hiermee weer een stapje kleiner. De nieuwe technologie die ALCAR hier toepast biedt niet alleen voordelen op het optische vlak. Het opent ook deuren naar gewichtsoptimalisatie, een belangrijk punt met betrekking tot het CO2 debat.

 

In personenauto's zijn bandenspanningscontrolesystemen (TPMS) geïnstalleerd voor de continue bewaking van de bandenspanning. Er wordt onderscheid gemaakt tussen directe (meting van de bandenspanning met een sensor in het wiel) en indirecte (meting via het Anti-Lock Braking System) systemen. Als er in een of meer banden spanningsverlies optreedt, wordt de bestuurder hierover direct op het display in het voertuig geïnformeerd.

Alle ALCAR STALEN WIELEN zijn 100% TPMS-FIT.