ALCAR RDKS Top Banner

TPMS voor Truck, Trailer & Bus

ALCAR SENSOR HD

Vanaf 1 juli 2022 werd de bedrijfswagenbranche geconfronteerd met de invoer van de nieuwe EU-veiligheidsverordening ECE 2144/2019 (ECER141). Door de invoer van deze regelgeving moeten alle nieuw gehomologeerde bedrijfsvoertuigen van de klassen N1 tot N3, O3 en O4 evenals M2 en M3 zijn uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem.

Om ervoor te zorgen dat werkplaatsen voor bedrijfswagens goed zijn voorbereid, lanceert ALCAR nu reeds de nieuwe en 100% universeel toepasbare ALCAR Sensor HD voor vrachtwagenstrailers en bussen. De nieuwe ALCAR Sensor HD is een universele bedrijfswagensensor die kan worden geprogrammeerd voor elk model en type. Dankzij een flexibel ontwerp kan de sensor worden toegepast op alle wielafmetingen van 17,5 tot 24,5 inch. De montage vindt direct op het wiel plaats door middel van een voor zware belasting ontwikkelde velcro band.

Montage video ALCAR SENSOR HD

ALCAR TECH600

Eén sensor. Eén tool. Super simpel.

Voor bestaande ALCAR TECH600 tools is een software upgrade beschikbaar. Na aanschaf van deze “truck” upgrade kan de TECH600 ook truck sensoren programmeren. Ook het maken van een kloon van de bestaande OE sensor is dan mogelijk.

 

 

De ALCAR TPMS-configurator biedt de perfecte ondersteuning voor uw TPMS zaken. De configurator zet alle sensorgerelateerde informatie overzichtelijk en gedetailleerd op een rij. U kunt in deze configurator alle soorten sensornummers opvragen, auto-gerelateerde inleerprocedures raadplegen en servicekits en vervangende ventielen vinden. Gestructureerd, overzichtelijk en altijd up-to-date – de ALCAR TPMS-configurator.

 

ALCAR TPMS. In these videos, we show you the entire mounting process of our new ALCAR Sensor HD (Heavy Duty).

Mounting Video: 

TECH600 video ALCAR: 

Gebruik van universele sensoren (HD)

Wanneer u programmeerbare universele sensoren gebruikt, wordt het ten zeerste aanbevolen om de originele sensoren te klonen om het inleerproces te omzeilen. Dit scheelt tijd in de uitvoering en is net zo simpel.

Automatisch inleren – De sensor wordt automatisch ingeleerd bij een snelheid van meer dan 30 km/u.

Afhankelijk van het model, het aantal assen en de banden kan het inleerproces enige tijd in beslag nemen. De bandenspanning wordt weergegeven zodra het proces gereed is.

OBDII - Lees de sensor ID uit met een TPMS-tool. Zet het contact AAN, maar houd de motor uit.

Sluit de OBD-interface van het voertuig aan op een diagnoseapparaat of een geschikte TPMS-tool. Breng vervolgens de sensor ID over naar de ECU.

Om bij TPMS-retrofitsystemen de sensor in te leren, dient u de instructies en vereiste procedure van de betreffende systeemfabrikant in acht te nemen.

Heeft u behoefte aan meer gedetailleerde informatie of wenst u contact met ons op te nemen? Dat kan eenvoudig middels het contactformulier. Na ontvangst van uw bericht nemen we spoedig contact met u op.

Contact