Krachtig design duo

Beide zijn splinternieuw en voorzien van een expressieve vorm. Wanneer een extravert autodesign uit Spanje de meest recente variatie van de klassieke kruisspaak ontmoet, kan het resultaat alleen maar adembenemend zijn. Nogmaals bewijst AEZ dat er geen tijd valt te verspillen door snel te reageren op nieuwe automodellen, door altijd bijpassende te presenteren met de nodige certificeringen.

Een klassieke constructie met glanzende details

Kruisspaak velgen zijn niet zonder reden enorm populair. Ze bieden namelijk de mogelijkheid om geestige en subtiele details te combineren met een klassieke basisconstructie. Het uiterlijk van de AEZ Port dark wordt gedomineerd door delicate spaken met hellende oppervlakken, terwijl het middengedeelte juist zeer compact is gehouden. De speciale verhouding komt van contrast dat wordt gegenereerd tussen de gepolijste spaaksegmenten en de basislak in brons. In de afbeelding is de Cupra Formentor voorzien van AEZ wielen in 8.5x21 inch. Dit is een voorbeeldig formaat dat de volledige rijkdom aan details van de Porto Dark naar voren brengt. Deze velg is ook verkrijgbaar in vele afmetingen tussen de 18 en 21 inch. Dat maakt de Porto dark bijzonder geschikt voor de premium auto's in het midden en-hogere middensegment.

Goed bepakt en extravagant

Het van origine Spaanse Seat staat bekend om haar innovatieve designs. Seat haar sportieve speerpunt, de Cupra, heeft de grenzen sinds zijn herstel verlegd. Dit is vooral indrukwekkend in het eerste volledig onafhankelijke model, de Cupra Formentor-crossover. Met een lager en aflopend dak onderscheidt deze Spaanse schoonheid zich van de massa SUV coupés. Dit wordt gekenmerkt door door zijn agressieve voorkant, terwijl de gespierde achterkant met de karakteristieke led-strip en de vier uitlaatpijpen de Formentor tot een zeer expressief model maken.

Toolbox kwaliteit voor groepen

Qua uiterlijk onderscheidt de Formentor zich van de massa, terwijl hij technisch gezien gebaseerd is op een bewezen concept. Op basis van het MQB-platform van de VW Groep heeft Seat alles wat modern en geschikt is voor dagelijks gebruik binnengebracht.

Voor ieder wat wils

Wat de motorisering betreft, kunnen Formentor-klanten kiezen uit zeven aggregaten die gedeeltelijk gekoppeld zijn aan aandrijvingen en versnellingsbakvarianten.

Welke bekleding u ook kiest: Samen met de AEZ Porto dark slaat de Cupra Formentor altijd een goed figuur. Heeft u een andere auto en/of een andere smaak? In de AEZ-configurator vindt u voor elk model auto het juiste wiel.

Bent u op zoek naar inspiratie of wilt u gewoon kennismaken met de AEZ-community? Kijk dan ook eens op onze Facebook en Instagrampagina's.