ALCAR GROEP
De ALCAR Groep is EUROPEES MARKTLEIDER voor lichtmetalen en stalen velgen

ALCAR is een internationale onderneming met een strategische focus op de verkoop en productie van stalen en lichtmetalen velgen. De ALCAR groep is op beide gebieden marktleider op de Europese aftermarket.

Het netwerk van ALCAR bestaat uit meer dan 29 bedrijven in 16 Europese landen, waarbij in totaal meer dan 780 medewerkers werkzaam zijn. In totaal omvat de wereldwijde afzet van de eigen merken zo'n 5,5 miljoen wielen per jaar.

Het hoofdkantoor van de ALCAR groep is gevestigd in Hirtenberg, ongeveer 35km ten zuiden van Wenen.

De merken van de ALCAR groep

De ALCAR groep biedt stalen en lichtmetalen velgen aan onder de volgende merken:

AEZ - Design velgen voor het premium segment.
DOTZ - Design velgen voor het sportieve segment & trendsetters.
DEZENT - Allround kwaliteitsmerk met een breed assortiment voor elk type auto.

ALCAR Stahlrad - Stalen velgen die volledig identiek zijn aan originele kwaliteit.
ALCAR Hybridrad - Het prijsniveau van een stalen velg gecombineerd met de uitstraling van een lichtmetalen velg.

De sterke punten van ALCAR zijn het snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt, de ontwikkeling van klantgeoriënteerde ideëen en innovatief design. Met een compleet assortiment velgen voor personenwagens en SUV / Off-Road wagens dekt ALCAR alle doelgroepen.

„Made in Germany“
ALCAR bouwt op kwaliteit en is daarom "Made in Germany". Begin 2005 is het grootste bouwproject in de geschiedenis van het bedrijf voltooid: de ALCAR fabriek is eigendom van de groep en kan meer dan 1,2 miljoen lichtmetalen velgen produceren op een oppervlak van 14.000m2.

Stalen velgen

Aan het begin van de winter is de beschikbaarheid van stalen wielen het grootst. In magazijnen in Europa zijn ongeveer 2,5 miljoen stalen wielen opgeslagen voor het winterseizoen om deze op zo'n korte mogelijke termijn uit te kunnen leveren. De stalen wielen komen van ALCAR Ruote SA, de eigen fabriek van de ALCAR groep in Zwitserland, aangevuld met productie bij gerenommeerde partners zoals Maxion Wheels (de grootste stalen wielen producent ter wereld).

TPMS
De invoering van de TPMS wetgeving in november 2014, waarbij voor alle nieuw verkochte auto's een verplichting geldt voor een bandenspanningscontrole systeem, heeft nieuwe uitdagingen in de banden- en wielenbranche gebracht. ALCAR heeft dit al zeer vroeg zien aankomen en heeft zich tot doel gesteld dat TPMS nooit een obstakel mag zijn bij de verkoop van wielen. ALCAR biedt daarom een compleet TPMS programma aan met kwaliteitsproducten en goede informatievoorziening, waarmee TPMS voor iedereen makkelijker wordt gemaakt.


PRODUCTPROGRAMMA
PRODUCTIE & KWALITEIT
AEZ DOTZ DEZENT ENZO