AEZ Forged Series
Premium quality makes all the difference

Traditie en modernisme lijken tegenpolen maar liggen soms ook dicht bij elkaar. Heel soms zijn ze zelfs gecombineerd in één ultiem product. Met de AEZ Forged-serie betreedt AEZ de premiumklasse van lichtmetalen velgen.

De AEZ Steam.forged is het eerste gesmede AEZ wiel met ECE-goedkeuring. Omdat bij ECE wielen de maatvoering exact gelijk is aan het origineel, mogen de wielen in landen met een keuringsplicht voor auto-accessoires zonder verdere technische keuring gemonteerd worden. De Steam.forged heeft zo’n ECE keurmerk voor de Tesla S en Tesla X.

 
aez dotz dezent stahlrad konfigurator felgen wheels 
 

ULTIEME VERFIJNING

 
Gesmede lichtmetalen wielen vinden hun oorsprong in de jaren 30 in de racerij. Door hoge stabiliteit en een zeer laag gewicht bieden ze de allerbeste rijeigenschappen. Dit geeft gesmede wielen een duidelijke voorsprong ten opzichte van normale lichtmetalen wielen. Omdat een gesmeed wiel de ultieme verfijning belichaamt staat het bij veel sportieve berijders hoog op de wensenlijst, ondanks de hoge aanschafprijs.
AEZ FORGED SERIES DOTZ DEZENT STAHLRAD KONFIGURATOR
 

MAXIMALE GEWICHTSOPTIMALISATIE


Bij de productie van de Steam.forged wordt gebruik gemaakt van “Aluminium 6061 T6”, het materiaal dat voornamelijk in de luchtvaartindustrie wordt gebruikt voor lichtgewicht constructies. Technisch gezien biedt AEZ het hoogst haalbare, waardoor een wiel ontstaat dat sterker en maar liefst 30% lichter is dan een normaal lichtmetalen wiel. Gunstige bijkomstigheid is dat de gewichtsbesparing de actieradius van de Tesla vergroot.

Visueel zijn de Steam.forged velgen naast de trendy vormgeving onderscheidend door de ceramic polish afwerking, welke voorzien is van een ultra harde acryl blanke lak voor de beste bescherming.

aez forged series dotz dezent stahlrad konfigurator

 

AEZ FORGED DOTZ DEZENT STAHLRAD KONFIGURATOR

 

AEZ FORGED DOTZ DEZENT STAHLRAD KONFIGURATOR

 

AEZ FORGED SERIES DOTZ DEZENT STAHLRAD KONFIGURATOR

 

AEZ FORGED SERIES DOTZ DEZENT STAHLRAD KONFIGURATOR

 

AEZ FORGED SERIES DOTZ DEZENT STAHLRAD KONFIGURATOR

 

 
TESLA S en TESLA X

AEZ biedt de Steam.forged aan als een breedset in de afmetingen 8.5x21 en 9.0x21 voor de Tesla S en in 9.0x22 en 10.0x22 voor de Tesla X. Gewicht speelt een zeer belangrijke rol voor de sportieve Tesla's. En door het hoge koppel dienen de gemonteerde wielen ook extra sterk te zijn. Omdat pure prestaties hier echt tellen, concentreert AEZ zich met de Forged.series als eerste op deze auto's.
 
AEZ Steam.forged – Facts and Figures:

Maatvoeringen:
8,5x21, 9,0x21, 9,0x22, 10,0x22 Inch
Finish: ceramic polished
Constructie:
gesmeed
Draagvermogen: 
tot 1030 kg
ABE: ja
ECE:
Tesla S en Tesla X
TPMS:
100 % TPMS-FIT

aez dotz dezent stahlrad konfigurator wheels felgenaez dotz dezent stahlrad konfigurator wheels felgenaez dotz dezent stahlrad konfigurator felgen wheels 
aez dotz dezent stahlrad konfigurator felgen wheels