Nieuwe "Wielen & Banden Shop" bestelmodule in de ALCAR Webshop!

Deze module biedt een keuze tussen het bestellen van velgenbanden en complete band-wiel sets en vervangt daarmee twee aparte oudere modules: De “complete sets module” en de “configurator”. Deze laatste is overigens nog wel toegankelijk: Onderaan de menulijst is deze terug te vinden als “configurator 1.0”. Dit heeft twee redenen: Als eerste bevat de configurator 1.0 het unieke onderdeel “TPMS configurator” en deze handige tool willen we u graag blijven aanbieden. Daarnaast willen we u niet plots dwingen om met een compleet nieuwe bestelmodule aan de gang te gaan. Indien gewenst kunt u vooralsnog via het oude systeem blijven bestellen. Spaart u uw artikelen nog vaak op via de webshop bestellijst om deze te combineren tot 1 order, dan is het gebruik van configurator 1.0 onze aanbeveling. De nieuwe Wielen & Banden Shop module ondersteunt deze functie nog niet.

Weergave instellingen
De nieuwe WIELEN & BANDEN SHOP is grafisch gemoderniseerd en bevat nu ook de ALCAR 3D configurator voor een impressie van de gekozen wielen op de auto. Er zijn 3 weergave opties:

Lijstweergave met afbeeldingen: Het linker icoon in bovenstaand screenshot. De neutrale modus voor wie graag de focus heeft op de tekstuele details, aangevuld met wiel icoontjes voor een snelle herkenning.
Lijstweergave: Het middelste icoon in bovenstaand screenshot. De modus voor wie zich graag puur op de technische details richt, zonder poespas.
Rasterweergave: Het rechter icoon in bovenstaand screenshot. De modus voor wie grafisch is ingesteld met de nadruk op afbeeldingen en minder tekst.

Elke weergavemodus brengt een geheel andere gebruikerservaring, met functies en linkjes die op een totaal andere plaats zitten. De beide lijstweergave modi zijn nog wel vrij identiek maar het verschil met de rasterweergave is enorm. Hopelijk vindt u snel uw weg in wat voor u de meest prettige weergave is.

Verkoopprijzen tonen & offerte module
U schakelt snel van inkooptool naar verkoopondersteunend middel. Bij Instellingen (rechts boven in het menu) kunt u er voor kiezen ook verkoopprijzen te tonen. Standaard worden dan verkoopprijzen inclusief BTW getoond maar middels de on/off switch “BTW verbergen” kunt u de verkoopprijzen ook exclusief BTW op uw scherm krijgen. Tot slot kunt u ook uw inkoopprijzen verbergen, handig als u een klant even mee wilt laten kijken.

Een ander handig verkoopondersteunend middel is de offerte module. Vanuit het winkelwagentje (de laatste stap in het selectieproces) kunt u een offerte printen of mailen. Let er dan uiteraard goed op welke prijsinstellingen u actief heeft (verkoopprijzen tonen en inkoopprijzen verbergen)!

Banden
Bij het samenstellen en bestellen van complete sets kunt u kiezen uit een zeer ruim banden aanbod. Wij werken hiervoor samen met grote gerenommeerde spelers op de bandenmarkt en onze systemen scannen real time naar de laagste bandenprijs. Alleen de aanbieder die op dat moment de laagste prijs aanbiedt voor uw band, wordt bij ons in het systeem opgenomen. U betaalt dus nooit teveel.

Indien u een complete band-wiel set bestelt dan kunt u de optie selecteren dat wij de assemblage voor u verzorgen. Voor de assemblage rekenen wij 15 euro per band-wiel (deze prijs is inclusief balanceren en ventielen / het eventueel monteren van bestelde sensoren). Standaard staat de keuze ingesteld op levering zonder assemblage, als u niet specifiek kiest voor assemblage ontvangt u de set dus als losse wielen en losse banden.

Het is tevens mogelijk om losse banden te bestellen, zonder wielen.