Heavy Duty Tpms Banner Met Logo
NIEUW! ALCAR HEAVY DUTY TPMS SENSOR

De ALCAR Sensor HD is geschikt is voor alle vrachtwagens, trailers en bussen tussen de 17,5 en 24 inch. Met slechts 1 artikel wordt nagenoeg de hele markt afgedekt, deze gloednieuwe sensor biedt namelijk dekking voor OE-sensoren én voor retrofit systemen, zoals die van Goodyear & Michelin. Onderaan deze pagina vindt u een compleet dekkingsoverzicht.

De ALCAR Sensor HD in het kort:

  • Programmeerbaar binnen enkele seconden
  • Programmeerbaar door de band heen
  • Levensduur batterij ± 5 jaar (OE-norm)
  • Eenvoudige montage middels een velcro band


De ALCAR HD sensor is compatible met verschillende TPMS programmeer tools. De door ons aangeprezen ALCAR TECH600 is middels een (betaalde) software upgrade uit te breiden naar gebruik van Heavy Duty sensoren. Andere compatible tools zijn de Bartec TECH700, ATEQ VT Truck, en de Texa TPS. Voor de ATEQ VT56 en de LDL Smart-Diag worden later in het jaar updates verwacht.

Belangrijk! De software upgrade stelt u in staat alle handelingen te verrichten waar geen OBD communicatie aan te pas komt. Om met de TECH600 in het trucksegment via OBD te kunnen lezen of inleren is een speciale 24v HD adapter benodigd voor de bestaande OBD bluetooth module. Deze 24v adapter hardware upgrade verwachten wij in het derde kwartaal van dit jaar in ons assortiment op te nemen, door het wereldwijde chiptekort is de productie hiervan helaas vertraagd. Een work-around is beschikbaar in de vorm van het klonen van de bestaande sensor, eventueel op basis van de sensor ID die op de oude sensor geprint is.

Heavy Duty Sensor 1 (3)8
TIJDELIJKE UPGRADE ACTIE VOOR UW ALCAR TECH600

De Bartec software upgrade om de TECH600 geschikt te maken voor truck sensoren kost normaal  € 199,00. Ter gelegenheid van de introductie van de ALCAR SENSOR HD hebben wij een tijdelijke bundelactie voor bestaande ALCAR TECH600 bezitters:

Bij een bestelling van 12 ALCAR SENSOR HD sensoren (art.nr. S8A301, inkoop € 47,00 netto p/st.) geldt een gereduceerd tarief voor de TECH600 HD software upgrade van € 99,00U bespaart € 100,-.

Bestellen?
Deze actie geldt nog tot 31 augustus en de upgradebundel is enkel telefonisch te bestellen. Onze verkopers staan voor u klaar op 09 272 74 74. Zij staan ook klaar voor eventuele vragen voor als u die nog heeft!

ALCAR RDKS Heavy Duty Sensor Stahl Detail Press (1)

DEKKINGSTABEL VAN DE ALCAR SENSOR HEAVY DUTY

[Vanaf heden]

ALEXANDER DENNIS BPW TIRE MONITOR  DAF EUROMASTER MASTERCARE   GOODYEAR PROACTIVE SOLUTIONS
FORD FREIGHTLINER FRUEHAUF FUSO EVOBUS
HALDEX INTERNATIONAL IRIZAR IVECO KNORR-BREMSE
KRONE TRAILER LAMBERET TRAILERMATICS/ FRIGOMATICS MERCEDES BENZ MICHELIN EFFITRAILER NOVACOM TRAILERMATICS[Vanaf augustus 2022]

RENAULT SCANIA SCHMITZ CARGOBULL SETRA VOLVO
VANHOOL VDL WIELTON MAN KÖGEL TRAILER