ALCAR PRODUCTIE & kwaliteit
Hoogste kwaliteit in het ontwerpen van VELGEN

De productstrategie van ALCAR is om de hoogste kwaliteit velgen te leveren. Om te garanderen dat het product voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, ondergaat het vele stappen.
Kwaliteit ProductieKwaliteit productie


Dit begint bij een perfect ontwerp van de velgen. Bij de geselecteerde productiepartners (allen verplicht ISO 9001 gecertificeerd) wordt de hoogste kwaliteit gewaarborgd. De velgen worden tijdens de productie getest op maatvastheid en homogeniteit van het materiaal en bij de eindcontrole worden ze gecontroleerd op lekkages en visuele gebreken.

Voor de uitlevering worden alle lichtmetalen velgen ook door TÜV Duitsland getest. Voor de buigtest worden de velgen met een verhoogde last geplaatst op een roterende testbank. Bij deze test ondergaat de velg 200.000 veranderingen in de last. Bij een tweede test wordt de velg met slechts een licht verhoogde last belast met ongeveer 1.800.000 veranderingen in de last. Ook vindt een zogenaamde impact test plaats, waarbij een aanrijding met een stoeprand gesimuleerd wordt. Deze testcondities zijn in werkelijkheid nog nooit bereikt en de velg kan na al deze testen geen vervormingen of scheuren gaan vertonen.

Pas na een positieve afronding van al deze testen wordt de velg vanuit het magazijn in Siegburg (Duitsland) uitgeleverd aan klanten over de hele wereld.

Deze testprocedure en de niet aflatende doorontwikkeling van alle designvelgen op de markt vormen het kwaliteitsbeleid van AEZ, DOTZ & DEZENT velgen. Daardoor kunnen wij ten volle tevredenheid van onze klanten aan hun eisen voldoen en blijven de hoogste technische normen gehandhaafd in de ontwikkeling van de mooiste lichtmetalen velgen.PRODUCTPROGRAMMA
ORGANISATIE

ALCAR PRODUCTIE

LICHTMETALEN EN STALEN velgenPRODUCTIE IN PERFECTIE

ALCAR Productie "made in Germany"

In het Duitse Neuenrade is in 2005 een moderne fabriek in gebruik genomen voor de productie van lichtmetalen velgen. De bouw van deze fabriek was het grootste project in de geschiedenis van de huidige marktleider op de Europese aftermarket. Hier bij ALCAR Wheels GMBH worden jaarlijks meer dan een miljoen velgen geproduceerd op een totaal oppervlakte van 14.000m2. Met een investering van meer dan 13 miljoen euro werden tevens 50 nieuwe banen gecreëerd in deze regio.

"Made in Germany" - ALCAR Wheels is aan Duitsland toegewijd als productielocatie! Meer en meer concurrenten focussen zich op het reduceren van kosten door de productie naar lagelonenlanden te verplaatsen. ALCAR doet het juist anderssom!

De merken AEZ, DOTZ en DEZENT worden ook als afzondelijke merken in de ALCAR fabriek geproduceerd.

Ons motto is: "Succes door kwaliteit en flexibiliteit"

Stalen velgen productie

ALCAR Wheels GMBH produceert, als Europese marktleider in de aftermarket voor stalen velgen, in eigen fabriek of in nauwe samenwerking met werelds grootste producenten. Ambrosetti Ruote SA, ALCAR's eigen stalen velgenfabriek, is in staat om meer dan 2 miljoen velgen per jaar, het overgrote deel van de verkopen, te produceren. De fabriek bevindt zich bij Lugano, in het Zwitsere kanton Ticino. In 1995 is deze fabriek overgenomen door ALCAR HOLDING GMBH en vandaag de dag is het de belangrijkste productieplaats voor stalen velgen in de ALCAR groep. Historisch gezien lag de focus van deze fabriek al op de aftermarket. Deze strategische benadering lag dan ook in lijn met de integratie in de ALCAR groep. Vandaag de dag is de Ambrosetti fabriek meer dan ooit ingericht op de behoefte van de aftermarket, welke soms op korte termijn wijzigt. Dankzij flexibele werk- en productiemethodes kan er direct ingesprongen worden op deze plotselinge veranderingen in de vraag.

Stalen wielen productie ”Topkwaliteit made in Switzerland”