STaP 1:
EEN SCHONE BUITENKANT

EEN GOEDE SCHOONMAAKBEURT OM AF TE REKENEN MET SCHADELIJK STROOIZOUT.

Wegen worden in de koude wintermaanden geteisterd door nattigheid, sneeuw, vuil en strooizout. Die mix leidt al gauw tot een grauwe laag van vuil en zout op je auto die schadelijk is als je die niet op tijd verwijdert. Daarom is het extra belangrijk om in het voorjaar je auto op een grondige schoonmaakbeurt te trakteren en hem klaar te maken voor de warme zomermaanden.

Om jouw voorjaars schoonmaakbeurt een vliegende start te geven hebben we enkele bruikbare adviezen en life hacks voor je.

It's time for: SPRING MY RIDE
aez dotz dezent stahlrad alcar configurator felgen
 

Bodemplaat reiniging:

 

De eerste stap in “SPRING MY RIDE” is een bezoek aan de autowasstraat. Zelfs als je normaal gesproken de auto liever met de hand wast, is een voorjaarsbezoek aan de wasstraat een must. De onderkant van je auto is bij uitstek de plek waar vuil en schadelijk zout zich schuilhoudt, wat tot onopgemerkte corrosie kan leiden. Kies daarom een wasprogramma met professionele bodemplaat reiniging.

Als gunstige bijkomstigheid wordt de rest van je auto ook gelijk gewassen en rijd je er weer enkele dagen tip top bij.

TIP VAN DE EXPERT: Let er op dat je pas naar de wasstraat gaat als de temperaturen ruim boven 0 liggen. Als je te vroeg in het seizoen gaat, loop je het risico dat bevroren borstels kleine krasjes op de autolak achterlaten.
ALCAR AEZ DOTZ DEZENT ENZO STAHLRAD
 

HANDWasBEURT:

 

Helaas is het bling bling effect van de wasstraat niet voor eeuwig. Na een aantal dagen / kilometers weet vuil zich opnieuw vast te klampen aan je heilige koe. Maar eigenlijk is dat goed nieuws want dat geeft reden voor een écht grondige wasbeurt: Met de hand!

Het feit dat de wasstraat al een en ander aan voorwerk heeft gedaan qua hardnekkig vuil maakt de handmatige wasbeurt een stuk eenvoudiger. Focus je bij de handmatige wasbeurt vooral op de plekken en nisjes waar de borstels eerder niet goed bij konden.

TIP VAN DE EXPERT: Vuildeeltjes nestelen zich makkelijk op de spons en dit kan krasjes op de lak veroorzaken. Zorg er daarom voor dat je schoon water gebruikt en dat je de spons regelmatig uitspoelt.
ALCAR AEZ DOTZ DEZENT ENZO STAHLRAD
 

VELGEN REINIGING:

 

Omdat velgen zich zo dicht bij het wegdek bevinden, vangen zij vaak het meeste vuil op. Normaal gesproken kun je je velgen prima wassen met een normale autoshampoo. Als ze sterk vervuild zijn is een gespecialiseerde velgenreiniger (zoals bijvoorbeeld AEZ wheelcare) een beter idee.

Zorg er voor dat velgenreiniger nooit opdroogt nadat je het hebt aangebracht op de velgen. Besproei de velgen, reinig het oppervlak met een zachte doek of zachte borstel, en spoel het direct daarna af met veel water.

TIP VAN DE EXPERT: Lees altijd de instructies op de flacon van de velgenreiniger om schade aan de velgen of negatieve effecten op de remmen te voorkomen. Sommige velgenreinigers kunnen erg agressief zijn!
ALCAR AEZ DOTZ DEZENT ENZO STAHLRAD
 

DE VERGETEN PLEKKEN:

De veel vergeten plaatsen verdienen ook enige aandacht bij de voorjaars schoonmaakbeurt. Hiertoe behoren o.a. de gelakte delen onder de motorkap en het kofferbak deksel en de gelakte delen die zichtbaar zijn als je de portieren opent. Je kunt ze eenvoudig reinigen met een microfiber doek en een vet-oplossend schoonmaakproduct.

Spring My Ride life hack: Zijn de koplampen nog steeds vuil zijn nadat je ze gewassen hebt? Dan kun je ze reinigen met tanspasta. Ja echt waar, tandpasta! Breng een kleine hoeveelheid aan op de koplamp en wrijf het daarna schoon met een zachte doek.
ALCAR AEZ DOTZ DEZENT ENZO STAHLRAD
 

PREVENTIEF ZOUT VERWIJDEREN:


Is je weekend al volgepland of is er een andere reden dat je op korte termijn tijd tekort komt voor een grote schoonmaakbeurt, zorg er dan in ieder geval voor dat je het zout van de auto afspoelt met een hogedrukspuit. Het is een eenvoudige en snelle methode die al véél goeds doet voor je auto!
ALCAR AEZ DOTZ DEZENT ENZO STAHLRAD